Ambasadorul Ungariei in vizita la Giurgiu

Ambasadorul Ungariei in vizita la Giurgiu

Excelenţa Sa, Ambasadorul Zákonyi Botond a fost oaspetele primarului Nicolae Barbu, marţi, 17 februarie 2015, pentru prima dată de când a fost desemnat în această funcţie diplomatică şi a fost însoţit în vizita sa la Giurgiu de Szabo Miklos, consilierul pe probleme economice al Ambasadei.
La eveniment au mai participat cei doi viceprimari ai municipiului, Liviu Popazu şi Alexandru Vladu, Preşedintele Camerei de Comerţ Giurgiu, Alexandru Epângeac, directorul Centrului Transfrontalier Danubius, Clara Mărculescu, reprezentanţi ai Prefecturii Giurgiu, vicepreşedintele Consililului Judeţean Giurgiu, Cristian Marciu, directorul Zonei Libere Giurgiu, Răsvan Cuc, directorul Incubatorului de Afaceri Giurgiu, Raluca Jianu, directorii instituţiilor subordonate municipalităţii, consilieri locali.
Întâlnirea a avut ca temă colaborarea româno-maghiară la nivel local în domenii precum cel economic şi cel cultural.
Edilul şef a declarat că “Municipiul Giurgiu prin poziţia sa geografică strategică, aflându-se pe cele trei culoare europene, are potenţial şi poate fi o zonă de dezvoltare pentru firme şi societăţi comerciale din Ungaria, care vor să-şi dezvolte afacerile în Giurgiu”.
Reprezentanţii municipalităţii au prezentat oaspeţilor unguri strategia de dezvoltare a municipiului din punct de vedere economic. Modernizarea Portului Giurgiu, dar şi Portul Trimodal au fost principalele proiecte aduse în discuţie şi care pot oferi o serie de oportunităţi financiare şi economice viitorilor, dar şi actualilor investitori din Zona liberă, Parcul Industrial şi Incubatorul de Afaceri.
La rândul său, Excelenţa Sa, Ambasadorul Zakonyi Botond s-a aratat impresionat de proiectele de dezvoltare ale oraşului şi a subliniat că va face tot posibilul ca această vizită să aibă rezultatul scontat. De asemenea, a dat asigurări că va intermedia o colaborare între Camerele de Comerţ, din România şi Ungaria.
După întâlnirea de la Primăria Giurgiu, oaspeţii au efectuat o vizită în teren, în Zona Liberă Giurgiu şi la cei doi mari investitori din zonă, Altius şi Moll.
Primarul Nicolae Barbu a mai discutat cu Ambasadorul Zákonyi Botond despre înfrăţirea municipiului Giurgiu cu localităţi din Ungaria, precum şi despre viitoarele proiecte de colaborare pe linia culturală.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Anunt privind intreruperea apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.